ATT KÖPA BOSTAD

BOSTADSKÖPET

Det är många tankar och frågor som kommer upp inför ett stundande bostadsköp, allt från ekonomiska och juridiska till mer praktiska. Vår förhoppning är att vi ska kunna hjälpa dig för att just ditt bostadsköp ska kännas så smidigt och tryggt som möjligt. Till att börja med har vi därför tagit fram en lokal köpguide, en kort beskrivning av vitala händelser och begrepp i början av ditt bostadsköp.
Kunskap skapar trygghet och ju mer förberedd du är ju mer kontroll kan du känna att du har över din affär.

BUDGIVNING
När du varit på någon av våra visningar vill vi gärna att du tar dig tid att tänka över saken. Det är därför vi vanligtvis inte tar emot bud på visningen.
Däremot är det viktigt att du på visningen försäkrar dig om vilket datum du senast måste höra av dig för att kunna medverka i budgivningen. När du sedan kontaktar oss för att lägga bud, ringer du vårt kontor 0498-208890, där det alltid finns någon som tar emot ditt samtal och kan hjälpa dig vidare. I det här läget försäkrar vi oss också om du har ett giltigt lånelöfte (läs mer nedan). Finns det fler budgivare kontaktas dessa i tur och ordning tills endast en budgivare kvarstår. Budgivningens längd kan variera men avslutas normalt efter 1-2 veckor.

LÅNELÖFTE
Med ett lånelöfte vet du på förhand hur mycket du kan betala för en ny bostad. Lånelöftet får du av din bank. Många har redan sedan tidigare en bankkontakt. Till dig som inte har det förmedlar vi gärna en lokal kontakt och förser dig med de kontaktuppgifter vi tror du kan ha nytta av i ditt bostadsköp.
Ett löfte om lån, om du inte har kontanta medel, gör att vi kan motverka en budgivning där budgivaren i slutändan inte kan stå för sitt bud. Vi vill alltså för din, säljarens och vår skull försäkra oss om att alla bud har täckning.

BESIKTNING
Enligt Jordabalken har du som köpare skyldighet att själv hitta de fel som kan finnas i en fastighet. Det kallas för att köparen har undersökningsplikt. Känner du dig okunnig på området bör du låta en fackman hjälpa dig.

VAD ÄR ETT DOLT FEL?
Ett dolt fel är ett fel som inte går att upptäcka vid en besiktning och som det inte heller finns anledning att misstänka med tanke på husets ålder, underhåll, pris etc. Det är alltså omöjligt att besvara frågan generellt. 

Vill du veta mer om hur du går tillväga med bostadsköpet?

Slå oss en signal på kontoret 0498-20 88 90, så hjälper vi dig gärna. Du kan även läsa mer i vår Bobytarskola, klicka på länken ovan till höger. 


 

Österväg 15

621 45 Visby

Tel 0498-20 88 90

kontoret@visbymaklarna.se

 

FACEBOOK

MEDLEM AV

6
Klicka för att se kommande visningar.

BJUD HEM OSS

Vill du veta din bostads värde och hur bostadsmarknaden ser ut idag? Vi kommer gärna förbi och hälsar på dig kostnadsfritt.