ATT SÄLJA BOSTAD

DÄRFÖR VISBYMÄKLARNA
 

 • För oss är nöjda kunder det viktigaste och det gäller såväl säljare, köpare som spekulanter. Vi lägger stor vikt vid att SE personen och att behandla alla lika. För oss ska en avslutad affär skapa god ”efterkänsla” hos alla – även för dom som inte köpte just det här boendet.
   
 • Integritet och  professionalitet i en personlig kostym gäller för alla som jobbar hos oss. Försäljning av en bostad är en mycket personlig angelägenhet och det tar vi hänsyn till och skapar tillsammans med dig som säljare en försäljningsprocess som ger dig och din bostad bästa tänkbara resa. Ett boende ska presenteras med omsorg och värdighet – oavsett när det är byggt och i vilket skick det är i idag.
   
 • Eftersom vi bara verkar på Gotland och inte behöver ta hänsyn till några andra förhållanden eller marknadskoncept, har vi efter många års utarbetande kommit fram till en försäljningsmodell som passar för föräljning av gotländska bostäder. 
 • Vi samarbetar med alla på Gotland förekommande banker och dom godkänner våra värdeutlåtanden  av hus och lägenheter som belåningsunderlag.
   
 • Alla som jobbar hos oss har flera års erfarenhet av den gotländska bostadsmarknaden, har bott på ön i lång tid och varit delaktig i idrotts- och föreningsliv och därigenom skaffat oss ett brett kontaktnät.
   
 • Vi annonserar i dom lokala dagstidningarna men även i kvalitativa gratistidningar som t.ex. Gotlands Gratistidning med heltäckande distribution för att med tidningsannons även nå dom som inte prenumererar. 

 

FÖRBEREDELSER INFÖR FÖRSÄLJNINGEN

I vilken ordning ska man göra det, sälja först och köpa sen eller tvärtom? Ja, det beror faktiskt lite på. Bostadsmarknaden på Gotland är mycket speciell och det finns nog ingenstans i Sverige som priser och efterfrågan skiljer sig så mycket åt, på så korta avstånd. Närhet till Visby och främst innerstaden samt närhet till havet är starkt efterfrågat och därmed också prishöjande.

Idag är det inget problem att sälja något i Visby men det kan vara svårt att hitta något som man gillar och då kanske man måste börja där. Bor man däremot i ett mindre attraktivt område på Gotland så är man kanske tvungen att sälja först för att få låna till sin nya bostad. Det är viktigt att prata igenom detta i god tid med sin bank och ta även gärna råd av oss.

Både när det gäller att sälja och köpa så tjänar man på att vara ute i god tid och att vara förberedd. Tag kontakt med oss redan när funderingen på att byta bostad kommer, det tar normalt mellan ett och två år innan det blir av men vi står till tjänst under den tiden, både med hjälp att hitta något och tips och råd inför försäljningen. Själva beslutet att lämna ditt gamla hem för ett nytt måste du naturligtvis fatta själv, men se oss som en verktygslåda som du kan ha nytta av för att komma fram till hur du skall göra.

Du kan också ha nytta av att ta hjälp och råd från en bankman. Hur skall jag placera överskottet vid en försäljning, hur skall jag finansiera mitt nya boende, måste jag sälja mitt nuvarande boende innan jag skriver på ett nytt köpekontrakt eller kan jag få ett s.k. brygglån i mellantiden är alla frågor som en bankman kan hjälpa dig med.

Framförhållning, förberedelse och goda rådgivare är A och O i ditt bostadsbyte som i så många andra situationer! Läs mer i vår Bobytarskola, klicka på länken bredvid. 

Österväg 15

621 45 Visby

Tel 0498-20 88 90

kontoret@visbymaklarna.se

 

FACEBOOK

MEDLEM AV

6
Klicka för att se kommande visningar.

BJUD HEM OSS

Vill du veta din bostads värde och hur bostadsmarknaden ser ut idag? Vi kommer gärna förbi och hälsar på dig kostnadsfritt.